Изключиха Първанов и Петков от БСП

Изключиха Първанов и Петков от БСП | StandartNews.com

София. Пленум на БСП изключи на днешното си заседание Георги Първанов и Румен Петков. Формулировката е, че "Националният съвет на БСП констатира прекратяване на членството им в партията".

 

"Месеци наред Националният съвет водеше политика на протегната ръка към тях", се казва в официалното съобщение на БСП. И още:"През този период обаче те дадоха ясно да се разбере, че ще участват на предстоящите евроизбори със самостоятелна листа и, че градят друга политическа формация". Според "Позитано" 20 това "фактически обслужва интересите на основния политически опонент на БСП – ПП ГЕРБ". "Със съжаление отчитаме, че в множеството си публични изявления те демонстрираха по-агресивно поведение спрямо БСП, отколкото партията на Бойко Борисов", коментират още червените.

 

Освен Първанов и Петков от БСП прекратяват членството на Евгений Желев, Росица Янакиева, Ивета Станкова-Петкова, както и членовете на инициативния комитет на АБВ - бившият лидер на червените в Монтана Емил Константинов, както и кметът на Попово Людмил Веселинов. В списъка на изключените са Владимир Калчев - Добрич и Бойка Арабаджиева от Кирково. От БСП обявиха, че е прекратено и членството на проф. Георги Близнашки за "уронване престижа на партията и системно нарушаване на уставните норми".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай