Ива Митева с оферта към Христо Иванов.Условие за връщане в преговорите

Зам.-председателят на парламента коментира скандалния запис

Ива Митева с оферта към Христо Иванов.Условие за връщане в преговорите | StandartNews.com

Зам.-председателят на парламента Ива Митева (ИТН) също проговори днес дали има шанс партията на Слави Трифонов да се върне в преговорите за кабинет. Тя обясни защо партията сложи край на разговорите и посочи едно важно условие, за да седне отново на масата за консултации.

ВИЖ ОЩЕ: Балабанов с най-важната новина. Връща ли се ИТН в преговорите?

"След ситуацията от петък шансовете за съставяне на кабинет са малки”, категорична бе Митева, която даде интервю за БНР. Но все пак заяви: „Христо Иванов трябваше да поиска прошка от ИТН, да видим дали можем да направим последен опит нещо да се поправи.”.

Излязохме от коалицията заради счупеното доверие. Влизаме в диалог, бяхме искрени, а в същото време те задкулисно се договарят. Разбрах, че не ни уважават, че не ни смятат за равностоен партньор. Доверието и диалогът, които искахме да възстановим, не се получиха... Чуваме само едни обвинения - клиширани фрази, няма доказателства за нищо, категорична бе Митева.

"Искахме този кабинет да се случи. ИТН се държаха изключително конструктивно, диалогично... Не мога да разбера защо е това фиксиране върху фигурата на Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ. Ние сме зачеркнали името на Бойко Рашков, защото това е управленска програма. В такава програма да стои името на конкретен човек е странно. Ние сме записали - да се замени с "номиниране за Бойко Рашков". Ние казахме, че ще го подкрепим за председател на КПКОНПИ. Ако бъде направено предложението за Бойко Рашков и парламентът работи, ние ще го подкрепим", коментира още Ива Митева.  ИТН ще подкрепи антикорупционния закон, след като бъдат направени всички предложения, каза тя.

"Вече ме е срам да гласувам закони, които са непрофесионални", заяви Ива Митева. По думите ѝ, ако няма възможност за съставяне на кабинет, мандатът трябва да бъде върнат и да се премине към предсрочни избори.

Митева допълни, че мандатоносителят трябва да проведе разговор с парламентарно представените партии дали да се удължи мандата, за да може парламентът да вземе належащи решения. "Най-спешно е решаването на въпроса за председател на КЕВР", смята Митева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай