Инфарктна среща! Какво казаха миньорите на енергийния министър

Румен Радев по спешност се върна и отиде на протеста

Инфарктна среща! Какво казаха миньорите на енергийния министър | StandartNews.com

Енергийният министър Румен Радев, който по време на миньорските блокади в петък не бе в София, се върна по спешност, за да отиде при протестиращите енергетици, но те отказаха среща с него. Синдикатите също. Протестиращите обявиха, че блокадите ще продължат и в неделя, а министърът даде брифинг пред медиите. Среща все пак имаше, но с малка част от протестиращите.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски с решение за миньорите! Никой няма да остане без работа

"Със сигурност всички сме на едно мнение, че работни места не трябва да бъдат губени и не мисля, че ние трябва да се ограничаваме просто до някакви периоди. Загубата на всеки човек при цялата зловеща демография, която имаме като страна, би била меко казано престъпление", заяви Радев. По думите му протестиращите имат право да се притесняват за работни места.

ВИЖ ОЩЕ: След блокади и екшън в НС! Развръзка за мините – работа или 140 000 лв.

"На срещата за съжаление присъстваха само колегите от ръководствата на двете дружества - Мини Марица Изток и на ТЕЦ-Марица Изток 2. Много са темите, които покрихме. Разбира се, основният акцент е да сме уверени, че всички действия, които се предприемат, това, което се планира, неминуемо да гарантира, да обезпечи първо сигурността на електроенергийната система и електроенергийно производство за страната", заяви министърът.

Според Радев не трябва да се създава напрежение в обществото за настройване на една група хора срещу друга група хора

"Всички хора, които са излезли в момента на протести със сигурност не застрашават функционирането на системата в момента", заяви той.

По думите на Радев е очевидно, че протестиращите създават напрежение с трафик и пътуване. "Ако го правят в рамките на закона, това е тяхно право", заяви Радев.

"За мен по-важно беше да съм сигурен, че нямаме каквито и да е провокации за сигурността на системата", допълни той.

Радев подчерта, че ще отиде на блокадата при протестиращите.

"Много ще се радвам, ако утре имаме добра взаимна чуваемост и при разговора в Министерски съвет", каза Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай