Имамов: Отцепниците ще определят бъдещето на парламента

Имамов: Отцепниците ще определят бъдещето на парламента | StandartNews.com

София. "Появата на независими депутати е закономерен процес. Обикновено цепенето от парламентарните групи е ставало при солидно мнозинство, а новите групи дори не са застрашавали парламентарното мнозинство. Сега обаче положението е друго". Това каза заместник-председателят на парламента Алиосман Имамов в сутрешния блок на БНТ. Той обяснява, че броят не независимите депутати в НС скоро може да се увеличи.

 

"Случилото се на конференцията на ДПС е опит за убийство, опит за убийство на лидер на парламентарно представена партия. Това беше опит за публична екзекуция". Така Имамов коментира присъдата на Октай Енимехмедов, която даде Софийски градски съд вчера. На следваща инстанция съдът ще бъде по-обективен, добави още той и уточни, че не е разговарял с Ахмед Доган след като стана ясна присъдата.

 

Сигналът на "Протестна мрежа" в прокуратурата е опит да се внуши на обществото връзка между Делян Пеевски, Цветан Василев и Николай Бареков, каза Алиосман Имамов.

 

Представителят на ДПС коментира и протестите в село Рибново от последната седмица. "Това, което става в Рибново е конфликт между личности, родове и фамилии. Той има много дълга история. Този конфликт не е нито етнически, нито политически", каза той. И изтъкна, че децата в училището на селото не трябва да стават заложници на междуродови взаимоотношения. Инспекторатът по образование ще реагира адекватно на проблемите в Рибново, каза още заместник-председателят на парламента.

 

Имамов бе категоричен, че ДПС не прави политически чистки в Рибново. И уточни, че е имало такива опити от страна на ГЕРБ преди години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай