Има ли украински капан за Радев? Проговори премиерът Денков

Не знам защо той не е поканил Зеленски, каза министър-председателя по адрес на Радев

Има ли украински капан за Радев? Проговори премиерът Денков | StandartNews.com

Премиерът Николай Денков отрече да е поставял капан на президента Румен Радев с изненадващата покана към украинския държавен глава Володимир Зеленски да посети София. Няма и двойствена политика на правителството по отношение исканията на Киев за военна помощ от България. Тези заявления направи в интервю за Нова телевизия министър-председателят Денков.

Всички решения на кабинета ще са подчинени само на решенията на парламента и няма да бъде застрашена отбранителната способност на България, увери той. 

Премиерът подчерта, че непосредственият повод за визитата на Зеленски са били два документа – декларацията за подкрепа на членство на Украйна в НАТО и второто – меморандум за сътрудничество в областта на енергетиката и икономиката. „И двата документа съответстват на интересите на България”, категоричен бе Денков.

Той обясни, че периодът за визитата на Зеленски е бил подбран преди срещата на НАТО във Вилнюс.

Запитан дали е съгласен с обвинението на Александър Маринов, че е направил капан на президента Радев с тази визита, Денков каза: „Няма как да направя капан. В момента, в който разбрах, че ще идва, се обадих на президента Радев и му казах. Той каза, че ще помисли дали ще се срещнат. По-късно стана ясно, че ще се срещнат. Няма капан, просто информирах президента. Не знам защо той не е поканил Зеленски.”

„Нямаше инициатива от другата страна, затова беше на Министерския съвет”, уточни премиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай