Илхан Кючюк повежда протест във Виена срещу ветото за Шенген

Той зове всички граждани, които усещат това вето като несправедливо третиране

Илхан Кючюк повежда протест във Виена срещу ветото за Шенген | StandartNews.com

 

Водачът на европейските либерали Илхан Кючюк, заедно с колегата си Влад Ботош (член на ЕП от Румъния) и Хелмут Брандщетер от австрийската либерална партия NEOS, излизат на демонстрация в понеделник пред Министерството на вътрешните работи във Виена срещу ветото, наложено от австрийското правителство на България и Румъния за членство в Шенген.

„Отказът за приемане на България и Румъния в Шенгенското пространство предизвиква разочарование и неудовлетвореност сред гражданите, които с право се стремят към същите права като другите държави от ЕС. Демонстрацията цели да покаже желанието ни, както и желанието на гражданите на нашите държави, за пълна интеграция, единство и премахване на дискриминационните бариери, които вярваме, ще срещнат разбиране и в не малка част от австрийското общество. Тук не става въпрос само за Шенгенското пространство, а за признаването, уважението и спазването на принципите на равенство и солидарност в Европейския съюз. Това е колективен глас, изискващ справедливост", категоричен е Кючюк.

По-рано днес във Фейсбук евродепутатът призова всички граждани, които усещат това вето като несправедливо третиране и пречка към пълното европейско обединение, да се присъединят към демонстрацията.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай