Илхан Андай с гореща прогноза за ДПС

Предвиди всякакви изненади

Илхан Андай с гореща прогноза за ДПС | StandartNews.com

Журналистът Илхан Андай коментира обръщението на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. "На пръв прочит за мен се получава най-доброто като комбинация относно пълното покритие като електорални дадености на ДПС към този момент и потенциалните резерви", заяви той пред БНР.

Той коментира обръщението на почетния председател на ДПС Ахмед Доган към членовете и симпатизантите на партията, в което препоръчва управление на политическата сила в тандем - от двама съпредседатели - Делян Пеевски и Джевдет Чакъров.

"Трябва да се има предвид и спецификата на депесарските региони и недепесарските региони, които са твърде много и в които типични депесарски ядра не могат да виреят, а ДПС има остра нужда от допълнителна калкулация на гласове било на предстоящите евроизбори, било на евентуалните предсрочни парламентарни избори", добави той.  

По думите на Андай активността на Делян Пеевски е дала отлични резултати на местните избори.

В предаването "12+3" Илхан Андай допусна, че е възможно Делян Пеевски да се готви за нещо по-голямо в изпълнителната власт и като едноличен оперативен ръководител на партията той би бил "разкъсан". 

"В началото на март, при ротацията, са възможни всякакви изненади", смята журналистът. Според него в едно бъдещо коалиционно управление Пеевски може да бъде и вицепремиер:

"Като политическа фигура в по-стабилен кабинет от настоящия на т.нар. сглобка". 

"В днешното си обръщение Доган просто загатва какво следва да се случи, за да излекува това ДПС, което боледува не от последните 6 месеца, а от много години", коментира той. 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай