Илхан Андай: Няма конфликт между Доган и Пеевски

Има стресова ситуация за Доган, който иска да успокои избирателите на ДПС

Илхан Андай: Няма конфликт между Доган и Пеевски | StandartNews.com

Думите на Ахмед Доган от тази седмица за опасността ДПС да се превръне в корпоративна и платена партийна организация не са укор към Делян Пеевски, заяви журналистът Илхан Андай в интервю за Нова телевизия.

Според него няма и конфликт Доган-Пеевски, а стресова ситуация за Доган, който иска да успокои избирателите на Движението за права и свободи.

Джевдет Чакъров, който беше посочен от Ахмед Доган за съпредседател на ДПС, има перфектна автобиография, която върши работа от Анкара, през пазарлъци в София, до Брюксел, където е бил много дълги години либерал, смята още Илхан Андай.

"На следващи избори като се наложи да се водят преговори за съставяне на правителство той и Пеевски са удачни фигури, възприемани са", каза журналистът. 

"Доган се спира на д-р Чакъров, защото той може да не е бил ефектен, но всичко, което са му възлагали, е свършвал перфектно", подчерта Андай.

По думите му на събитието на ДПС на Тюркян чешма край село Могиляне, където всяка година на 26 декември от партията организират възпоменателен митинг в памет на жертвите на Възродителния процес, тази година е имало рекорден брой хора. "Над 3000 души дойдоха. Хората, които са споделяли пред нашия екип, имаше и такива, викат: "Ние дойдохме само заради Пеевски."

Според Андай Пеевски е съумял да се извини за прекъснатата връзка с хората. "Тази прекъсната връзка означава обезлюдени населени места, означава дан на ДПС за тази огромна  демографска криза, която съществува", заяви Андай.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай