И Вигенин отвърна на Иванов, постави ключов казус

Без да звучи самохвално, ако бъда избран за председател на НС, бих могъл да се справя с тази ситуация, каза той

И Вигенин отвърна на Иванов, постави ключов казус | StandartNews.com

"Тази конфронтация, която се случи днес, не е свързана с поведението на БСП, защото ние ясно сме декларирали отношението ни към възможните решения от страна на ГЕРБ. Подкрепихме във всяко едно от вторите гласувания в балотажите един от кандидатите със „за“. Така че нашия принос сме го дали с гласуванията си. Анализирайки ситуацията още предходните дни за нас беше ясно, че първата и втората политическа сила, като излъчат своите кандидати, нямат мнозинства след себе си. Поради това обсъдихме внимателно ситуацията и преценихме, че е добре да дадем шанс на трета кандидатура, която би могла да събере по-широка подкрепа". Това коментира в „Още от деня“ Кристиан Вигенин от БСП.

„Без да звучи самохвално, ако бъда избран за председател на НС, бих могъл да се справя с тази ситуация“, каза той.

Вигенин изясни, че това е единствената причина, поради която са излъчили кандидат и не е „драма“, ако той не бъде избран. Но по този начин се дава шанс на парламента.

Според него предложението на ДБ за ротационен председател на НС е несериозно.

"В Европейския парламент това работи, тъй като мандатът там е 5 години, двете основни сили - левите и десните, определят кандидат, който е председател на ЕП за половината период. В нашия случай как точно ще се осъществява тази ротация", попита Вигенин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай