И Радев отвърна на Пендаровски, какво му припомни

Разбирам болката му, заяви българският държавен глава

И Радев отвърна на Пендаровски, какво му припомни | StandartNews.com

След министъра на външните работи Николай Милков президентът също коментира думите на Стево Пендаровски, който снощи каза, че през последните 2 години не е имал нито един конструктивен разговор с Румен Радев.

ВИЖ ОЩЕ: Министър отвърна на Пендаровски

Българският държавен глава изтъкна, че за последните 10 години е канил поне 10 пъти македонския си колега и напомни, че е съдействал за осигуряването на европейска финансова помощ за Северна Македония за закупуване на електричество.

ВИЖ ОЩЕ: Пендаровски сипе отрова по България

"За последните години поне 10 пъти съм канил Стево Пендаровски да посети България. Знаете, че единственото посещение беше на 1 октомври в масовката за откриването на интерконектора и тогава, с лично мое съдействие пред Урсула фон дер Лайен Република Северна Македония получи финансова помощ от ЕС за закупуване на електричество. Разбирам болката му, че аз бях човекът, който преди 2 години постави за първи път пред европейските ни колеги проблема за правата на българите и вписването на македонските българи в конституцията да стане задължително условие за преговорите. И се надявам той да осъзнае, че това ще помогне на РСМ да скъса с идеологемите на тоталитарното минало и да поеме към модернизирането на страната. Вратите ми са отворени за него, да заповяда", каза Радев, цитиран от БНТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай