Хората на Бареков се замерват с оставки и обвинения

Хората на Бареков се замерват с оставки и обвинения | StandartNews.com

Стара Загора. Неочаквани оставки и обвинения се разразиха в общинската организация на България без цензура само месец след евроизборите, в които старозагорци постигнаха много добър резултат.

Стана ясно, че общинският лидер Ивайло Иванов, е освободен и изключен от партията, тъй като не се справил със задълженията си. Временно общинската организация щял да оглавява областният шеф на ББЦ Янко Янков.

„Аз информирах лидера на партията Николай Бареков още в началото на май, че напускам ББЦ поради абсурдното и грубо поведение на областния председател Янков и неистовата му жажда за власт, но бяхме се разбрали джентълменски да не вдигаме шум", възрази срещу оповестените мотиви самият Иванов. Той смята, че е бил изключен на нередовно общинско събрание. На него присъствали общо 15 души при над 100 души членски състав, заедно с Янков и двете му секретарки.
„Моята подкрепа и позиция за нуждата от ББЦ си остава непроменена, но тежко и горко на партията с такива лидери като Янко Янков, чиято единствена цел е да станат депутати", съжалява за разрива вече бившият общински лидер Ивайло Иванов.

Според областният шеф Янков обаче това били несъстоятелни обвинения в стил „Крадецът вика дръжте крадеца". Двамата наистина се били разбрали Иванов да се оттегли като общински лидер след евроизборите, но като видял добрите резултати, той се отметнал. Имал политически амбиции, искал да стане общински съветник и да се кандидатира за депутат. „Болно ми е, че близки хора правят всичко това единствено с користни цели. Този човек няма морал", заключи Янков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай