Харалан Александров разкри защо Навални е убит на 16.02., срази Русия

На изток от нас се оформя една страховита цивилизация, каза социалният антрополог

Харалан Александров разкри защо Навални е убит на 16.02., срази Русия | StandartNews.com

Русия има всички шансове да се превърне в огромна, въоръжена с ядрено оръжие, с неизчерпаеми ресурси Северна Корея. 

Това каза пред БНР социалният антрополог Харалан Александров. 

"На изток от нас се оформя една страховита цивилизация, очевидно в подем, колкото и да ни се иска да не е така, в която се пречупиха и икономическите санкции, и опитите да бъде създадена втора Русия - с обратен знак, демократична и либерална - в лицето на Украйна, която в момента се разпада и бива поглъщана по зловещ начин. Нали си даваме сметка пред какъв риск е целият либерален ред. На фона на това тук се карат кой да е външен министър", подчерта анализаторът.  

Александров изказа мнение, че Путин би имал полза от това да убие опонента си Алексей Навални точно в този момент, защото това послание идва в началото на Мюнхенската конференция по сигурността:

"Всевластието функционира по този начин. То е в състояние да унищожи някого заради удоволствието от това. То е в състояние да смачка слабия, за да покаже, че е силен. То е в състояние да демонстрира пред целия свят, който се е мобилизирал да се бори с него, че не зачита техните правила. ...

Путин е в предизборна кампания и саморазправянето с някой, който е дефиниран от руската пропаганда като агент на чужди интереси, изтръгва от корен възможността да има вътрешна опозиция. 

Смъртта на Навални се вписва идеално в най-добрата руска традиция на смазване на опозицията и на свободата, която е добре изследвана и прекрасно позната. Която е сила на една свирепа азиатска империя, която е във възход".

По думите на Александров "провалящите се пред очите ни западен елит се опитват да наложат през разказите убеждението, в което сами вече не вярват, че контролират процесите, а процесите са тотално отвързани":

"Дори такива, каквито са, западните елити са за предпочитане от алтернативата, която я виждаме на източния фронт".

Социалният антрополог коментира и политическата ситуация в България и предстоящата ротация на правителството:

"Част от проблемите около трудното напасване и трудното седене в тази сглобка, която доживя до първата ротация, но ще видим дали ще премине към следваща сглобка, или ще се разглоби. Силно се надявам, че ще се пресглоби по добър начин". 

Според него ПП-ДБ компенсират намаляващата подкрепа за тях с гаранцията пред гласуващите за тях, че "дневният ред на евроатлантизма ще продължи да бъде налаган безкомпромисно":

"За тази партия ("Продължаваме промяната" - б.р.) е много важно да се поддържа версията, по-скоро вече фантазията, че те са любимците, те са истинските избраници, те са посочените от нашите партньори, че са автентичните евроатлантици. ... 

Това става свръхценност за тях. Няма да мирясат, докато не се установят устойчиво на този интерфейс между българската политическа система и все по-разбъркания глобален свят.

Което е проблем, защото точно в този момент с тези пренамествания на големите тектонични пластове, които поставят България в много висок риск, има нужда от много по-професионално, компетентно и исторически грамотно лидерство във външната политика, каквото според мен няма.

Няма съмнение, че Мария Габриел е по-подготвена, тя има всички контакти, но не мисля, че тя е в състояние да оперира на метаниво, да познава историята, а това се иска". 

ГЕРБ са в тежката роля да компенсира провалите на ПП и "да удържа цялата тази мъка", коментира той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Василев
преди 2 месеца

Харалан дебелан! Стига лъжи! Знаем как се катериш по стълбицата на научната иерархия! С твоята псевдо наука "социална антропология" само лъжеш и заблуждаваш хората!

Откажи