Греков: Има 40 сигнала срещу фонд "Земеделие"

Греков: Има 40 сигнала срещу фонд "Земеделие" | StandartNews.com

София. Срещу освободените от служба вчера Мирослав Николов, шеф на ДФ "Земеделие" и заместничката му Виолета Александрова има подадени към службите над 40 сигнала. Това обяви министърът на земеделието Димитър Греков пред бТВ.

На бюрата на тези господа са 2500 неподписани договори, а земеделците чакат, тъй като трябва да направят инвестиции през лятото, допълни Греков.

Относно назначението вчера на зам.-министърът на земеделието Явор Гечев за шеф на ДФ "Земеделие", Греков поясни, че няма нарушение, тъй като то е съгласувано с премиера Пламен Орешарски и е временно. Надявам се много бързо постът да бъде зает от професионалист, посочи министърът.

В системата ни се вижда, че от 937 заявления към 10 юли със статут "одобрен" да само 81 и само три договора са подписани. Това са най-големите злоупотреби, тъй като сроковете на тези проекти изтичат, категоричен бе земеделският министър.

Натискът не е нито политически, нито личен, нито е зависим от някой, а по-скоро това е натиск от земеделските производители, разказа той във връзка със скандалите във фонда.

„Близо седем месеца те ни информират за тези нередности, които съществуват във Фонд „Земеделие" и особено с изпълнителния директор и зам.-изпълнителния директор, каза още министър Греков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай