Горанов: Докладът за КТБ е поверителен

Горанов: Докладът за КТБ е поверителен | StandartNews.com

Споделям необходимостта да бъдат разкрити всички, които пряко или косвено са замесени във фалита на КТБ. Но докладът на AlixPartners - международната фирма, наета да разследва източването на банката, е поверителен. Записано е в договора, с който тя е наета от синдиците. Това заяви по време на днешния парламентарен контрол министърът на финансите Владислав Горанов.

Докладът за КТБ е предоставен в края на месец септември 2015 г. съгласно договора между КТБ и „Аликс Партнърс" в несъстоятелност. „Той подлежи на анализ от страна на синдиците на КТБ. Към момента проектът на доклад не е окончателно съгласуван между страните. Оповестяването на заключенията на окончателния доклад би могло да възникнат действия, които би застрашило интересите на кредиторите на КТБ", посочи министър Горанов.

Горанов заяви още, че не разполага с доклада, защото не е окончателно финализиран, но фирмата е изпълнила задължението си да го предостави на синдиците в срок.

Изказването му бе по повод депутатска подписка с искане за прозрачност, която му бе връчена от народните представители от Реформаторския блок Мартин Димитров и Петър Славов.

"Не е тайна, че през годините бюджета постепенно беше изместван и на практика тези служители работят в изключително мизерни условия и липсва всякакъв ресурс за осигуряване на възможност те да изпълняват нормално своите функции-като материална обезпеченост, техника, автомобили и въоръжение", каза още Горанов от парламентарната трибуна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай