Голяма новина за Шенген! Поднесе я МВР министърът

Цифрите са изцяло в наша полза. Преобърнахме тенденцията

Голяма новина за Шенген! Поднесе я МВР министърът | StandartNews.com

Източник: МВР

Голяма е вероятността Австрия и Нидерландия да променят своята позиция за приемането на България в Шенген, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов пред БНТ.

Той припомни, че България е посетена от мисия, включваща експерти от Австрия, Нидерландия, Германия и Испания, които са проверили на място нашата готовност за влизане в Шенген.

„Заключението на комисията е, че България отговаря на всички условия да бъде член на Шенген. Този път в комисията имаше представител на Нидерландия, която предишните два пъти не изпрати такъв“, посочи Стоянов.

Той смята, че въз основа на заключенията на тази комисия на България ще й бъде по-лесно следващата седмица по време на поредната среща на най-високо равнище на ЕС. Според Стоянов през последните месеци има индикации, че може да има обрат по отношение на България в положителна посока.

В тази връзка той изброи визитата на председателя на австрийския парламент, положителния доклад на Европейската комисия, неотдавнашното ни участие в Глобалния алианс срещу каналджийството, където министър Стоянов е направил едно от основните изказвания.

„Цифрите са изцяло в наша полза. Преобърнахме тенденцията. 176 хиляди опита за незаконно преминаване на българо-турската граница имаме от началото на годината“, заяви вътрешният министър.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
bekka
преди 2 месеца

Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България.----- http://gg.gg/ketox

Откажи