Голяма интрига! Два парламента едновременно

ИТН сезира в "Възраждане" Конституционния съд

Голяма интрига! Два парламента едновременно | StandartNews.com

Интрига с промените в конституцията заплете ИТН. 

ВИЖ ОЩЕ: Нов скандал! Тошко Йорданов показа документ за хиляди мигранти

Нищо не ни харесва в конституционните промени. Нито едно от предложените неща не е полезно и добре обмислено, някои от тях дори са противоконституционни, коментира лидерът на ПГ на ИТН Тошко Йорданов в интервю за бТВ. 

Той съобщи, че утре заедно с "Възраждане" двете парламентарни групи сезират Конституционния съд. 

"Има голям риск да се окажем с два парламента едновременно. Може да се окаже, че има ново НС, а старото продължава да работи, което е тотална недомислица", коментира Йорданов. Той подчерта, че "смисълът на досегашната Конституция бе да има контрол на властите".

С промените се позволява на един парламент , който вече е непригоден и хората са го свалили, същия парламент и същото правителство да продължат да управляват. На президента се предлага списък от хора, а те са всичките политически избрани", обясни още мотивите Йорданов. 

"Ако всяко едно от тези лица откаже, което не е невъзможно, не е разписано какво се прави - остава кабинета в оставка да управлява", подчерта той. 

Тук водещата Цветанка Ризова се опита да го опонира с твърдението, че един от въпросните хора задължително трябва да си изпълни задълженията като служебен премиер. 

Тошко Йорданов обаче повиши тон в отговор и веднага я скастри като каза: "Да ги караме ли поред. Всичките са избрани от парламента. И председателя на НС може да бъде и председател и премиер и в същото време парламентът да го контролира и го е избрало мнозинството, което е свалено. Това е отвратително, това няма нищо общо с демокрацията".

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай