Ген. Атанасов: Калин Георгиев е Калин Матросов

Цветанов си позволяваше да играе едновременно Гьобелс и Вишински.

Ген. Атанасов: Калин Георгиев е Калин Матросов | StandartNews.com

София. Станаха известни тежки провали на тази служба, каза ген. Атанас Атанасов, бивш директор на НСС, пред БНР, и даде за пример случая с убийството на Мирослава в Перник и „самоубития" съучастник.

НСБОП беше отделна служба, аз ръководех контраразузнаването. След като е била успешна тази акция, редно е служителите да бъдат наградени – това каза Атанасов за информацията, че Станимир Флоров е бил награден за акция „Опицвет".

Той нарече главният секретар на МВР Калин Георгиев "Калин Матросов". Този човек по закон е длъжен да бъде деполитизиран. Обсъждаше в предизборна ситуация думите на президента и премиера. Трябва да бъде отстранен, категоричен е Атанасов.

Нали обвиненията се повдигат от независимата прокуратура. Какво общо има президентът, попита още Атанасов.

Много компромати се вадят сега, защото е предизборно време, отбеляза Атанасов. Но е важно друго – във всеки един момент, когато станат известни подобни данни, те трябва да се проверят. Кадровата политика на последното правителство очевидно почиваше на зависимости – на възлови места бяха издигани зависими хора, за да могат да се конторолират.

Парламентът успя да стигне до определени факти, които са злокобни и този доклад на паралелната анкетна комисия в парламента беше изпратен на главния прокурор. Съветвам го да го извади и да го прочете, заяви Атанасов.

Кадровата политика на последното правителство очевидно почиваше на зависимости – на възлови места бяха издигани зависими хора, за да могат да се контролират. Когато се избира правителство е добре вътрешният министър поне да е чел конституцията и да уважава правата на гражданите и разпределението на властите. Цветанов си позволяваше да играе едновременно Гьобелс и Вишински, смята Атанасов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай