Филип Златанов подаде оставка

Филип Златанов подаде оставка | StandartNews.com

София. „В 12.30 часа Филип Златанов е подал оставка като директор на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, което създава условия за провеждане на нормална работа". Това съобщи председателят на парламентарната временна анкетна комисия за проучване на обстоятелствата по оповестените факти и данни за нарушения, извършени в Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

Временната комисия провежда заседание в момента.

"Днес ще бъде поискала оставката на Златанов, който макар да напусна ръководния си пост в комисията, все още е неин член", каза по-рано днес депутатът от Коалиция за България Кирил Добрев в ефира на бТВ. 

Златанов стана по-известен със своето тефтерче, в което има скандални записки за различни политически фигури. То бе и причината за оттеглянето на Искра Фидосова от парламента и ПП ГЕРБ. В него имаше инициалите И. Ф. , а по-късно депутатите прекратиха пълномощията на депутатката. Комисията за конфликт на интереси е била използвана от бившите управляващи за саморазправа с политически опоненти, заявиха след разкритото тефтерче от БСП и ДПС. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай