Дават Златанов с тефтерчето на собствената му комисия

Дават Златанов с тефтерчето на собствената му комисия | StandartNews.com

София. Предишният шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов, станал известен с тефтерчето си, ще бъде предаден на собствената си комисия. Това обяви пред бТВ депутатът от левицата Кирил Добрев, който оглави комисията, разследваща въпросния бележник.

Днес ще бъде поискала оставката на Златанов, който макар да напусна ръководния си пост в комисията, все още е неин член, стана ясно от казаното от Добрев.
Златанов

„Сигналът за Росен Плевнелиев е изтрит от регистъра на комисията. Преписката е намерена в чекмеджето на Златанов, за да няма достъп никой до нея", разри Добрев и подчерта, че комисията е била инструмент на ГЕРБ за решаване на вътрешно-партийни проблеми.

Според Добрев прави впечатление, че тези, които са се подчинявали на управляващите, са били „пожалени". Срещу името на бившия образователен министър Сергей Игнатов например пише „уволнението му стига". Ексшефът на комисията за престъпно имущество Тодор Коларов явно е бил по-непокорен и в тефтерчето е отбелязано, че на него уволнение не му стига и „трябва да се удари".

В действителност срещу Коларов имаше установен от комисията конфликт на интереси за това, че си бил купил служебния лаптоп и телефон след напускането си. В съда тези обвинения паднаха.

Кирил Добрев обясни, че особен интерес в комисията на Златанов имало към кметове преди местни избори, както и към съдебната система. „По разбирането на Цветан Цветанов ЦЦ, ИФ и ББ са си организирана престъпна група", заяви Добрев, който е изискал справка колко пъти Филип Златанов е посещавал Искра Фидосова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай