Европейската комисия по граждански права и ред подхваща българския бръмрабгейт

Европейската комисия по граждански права и ред подхваща българския бръмрабгейт | StandartNews.com

Добрич. Сериозен проблем стои пред България, заради последния скандал, който взриви обществеността ни – подслушването. Това заяви в Добрич д-р Антония Първанова, която официално заяви подкрепа за листата на кандидатите за депутати от коалиция „Център – свобода и достойнство" за 8 Добрички МИР.

„Всичко това, което се случва у нас има много широк отзвук в европейските институции. В тази връзка се обмисля въвеждането от 2014 г. по силата на Лисабонския договор не само вход, а и изход. По-конкретно – става дума за чл. 7 от Лисабонския договор, според който, страна, която не спазва ангажиментите си по договора за членство в ЕС, то нейното членство в ЕС се замразява и има сериозна опасност тази мярка да бъде приложена спрямо България.

В четвъртък сутринта, след заседание на парламентарните групи по повод скандала със СРС-тата и подслушването в България, бе решено с това да се заниема Европейската комисия по граждански права и ред, които имат правомощгия да викат и изслушват лица и организации, които имат касателство към това. Тази е комисията, която гледа докладите на Европол и Шенген.

Страшното е, че скандала може да стане огромен, ако се докаже, че сред подслушваните е и еврокомисар Кристалина Георгиева. Защото един еврокомисар не си говори просто с фризьора си" – каза д-р Първанова. Тя бе категорична, че няма такъв прецедент с такъв мащаб и Европа ще настоява за незабавно разрешаване и превенция, за да бъде гарантирана сигурността. Евродепутатът очаква, че комисията ще започне работа активно след изборите в България, като е категорична, че казусът ще бъде решен в този мандат на Европарламента.

При представянето на листата на коалицията в Добрич д-р Първанова подчерта, че това е едно смело решение – обединение в името на обществения интерес, защото от 2009 г. досега разделението по всякакви принципи се е задълбочило изключително много в страната и омразата е станала водеща.

„Омразата към съседа, към политическа партия, към всичко не е градивен елемент. Ние сме заедно, защото смятаме, че с достойнство обединени всички трябва да работим за страната си" – заяви д-р Първанова. Водач на листата на коалицията в Добрич е Белгин Якубов с 14-годишен професионален опит в ДАНС, който отказа да коментира ситуацията със СРС-тата, под предлог, че се касае за класифицирана информация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай