Вторник,

Еврокомисията с последна дума за пакета Мобилност

От: Рачо Рачев, кадър БНТ -
Еврокомисията с последна дума за пакета Мобилност
A
A
A

Очаква се Европейският парламент да обяви днес резултатите от снощното гласуване на пакета "Мобилност". Вчера новите правила за превозвачите бяха гледани на второ четене в пленарната зала на Европарламента в Брюксел.

Надеждите са фокусирани в Европейската комисия, която сама се отказа от този проект, нищо, че го предложи, каза евродепутатът в сутрешния блок на БНТ Андрей Новаков от ЕНП/ГЕРБ.

ЕК заяви, че не е имала това предвид, не е искала да се връщат камионите, не е искала да задължава шофьорите задължително да са на адреса си по лична карта във всяка от техните почивки и заяви, че в тази година и половина, в която част от мерките на пакет "Мобилност" няма да се прилагат, ще има преходен период, ще ги обезсили с ново законодателно предложение, продължи Новаков.

Евродепутатът каза, че се очаква да излезе оценката за въздействие на околната среда, в която си мисля, че няма еколог с диплома, който да каже, че пътуването на 40% от камионите празни без цел, без заплати за шофьорите е полезно за околната среда.

Надеждите са ми насочени към комисаря по транспорт, който освен че идва от Румъния, прави ми впечатление, че има познания, не се е дистанцирал от бранша, че слуша какво казват шофьорите, превозвачите и вижда какво се случва по границите, каза Новаков.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички