Експерти посочиха колко ще изкара кабинетът след ротацията

Ключът за България е в България и политическата картинка може да се промени към по-добро

Експерти посочиха колко ще изкара кабинетът след ротацията | StandartNews.com

Източник: БНТ, архив

Това правителство ще изкара пълен мандат и след ротацията поради външнополитически и поради вътрешнополитически причини. Това прогнозира пиар експертът Диана Дамянова пред БНР. А според социолога Първан Симеонов правителството може да изкара мандата си.

"Ключът за България е в България и политическата картинка може да се промени към по-добро, ако тези хора правят повече разкази, отколкото скандали. Тази година ще бъде по-добра от миналата, защото коалицията навлиза в политическата си зрялост. А и един от сегментите на некоалицията – Пеевски, каза, че най-доброто предстои", коментира какво да очакваме през политическа 2024 г. Диана Дамянова.

Заедно със Симеонов двамата направиха прогнози за управлението на страната, политическата обстановка и зависимостта от изборите в САЩ и в Русия.

И двамата са убедени, че в момента страната ни се нуждае от център и баланс, защото хората са разединени. Утре Народното събрание започва работа, а думата на годината ще бъде "ротация", защото от там ще произтичат промените в държавата.

Едва ли има 4–5 от имената на министрите, чиито имена не са замесени в смените. Всичко ще е ротация и от трибуната на Народното събрание очаквам да чуя началото на кампанията на европейските избори.

"Има процес на взаимно проникване и им се услажда да са заедно, вече говорят и за коалиционно споразумение, започна да им се услажда и да мечтаят за пълен мандат. Тази година половин Шенген, следващата - пълен Шенген. Те раздават все повече пари и дано този експеримент да се окаже успешен. И все пак това правителство за добро или лошо намира свой път. Няма сериозни мнозинства за оставка и нови избори", коментира Първан Симеонов.

Той обясни, че президентът Румен Радев подготвя политически проект и ще се стреми да заеме обособилото се  свободно политическо пространство в центъра, но да не разчита на гласове от хората, които не гласуват.

"Ако дръпне гласове, те ще са от БСП и "Възраждане", каза Симеонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Мария
преди 3 месеца

Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички боклyци от тялoто: пapaзити, токcини, отпадъци и възстановява тялото. Съветвам всички да преминат курса, няма да съжалявате. това е лекарството--- https://e.vg/clean

Откажи