Екоминистърът: Не съм твърдял, че имам диплома от Мюнхен

Екоминистърът: Не съм твърдял, че имам диплома от Мюнхен | StandartNews.com

София. Министърът на околната среда и водите Станислав Анастасов никога не бил твърдял, че има диплома от Техническия университет в Мюнхен. Това заяви самият той, цитиран от БГНЕС. Информацията, че Анастасов не се е дипломирал в Германия, излезе по-рано днес. На сайта на издигналата го партия ДПС е посочено, че той е "завършил "Информатика" в Техническия университет - Мюнхен", но в профилите му в социални мрежи и на страницата на оглавеното от него министерство пише, че е завършил семестриално в Германия, а висшето си образование е получил в УНСС. 

"Наистина не виждам голяма новина, дори не виждам новина", заяви 31-годишният министър пред БГНЕС. "Това, което се твърди от "Биволъ", е това, което аз винаги също съм твърдял", категоричен бе той. "Никога и никъде не съм заявявал, че съм дипломиран и това стои във всички видове биографии и социални мрежи", категоричен бе Анастасов. "Естествено, има причини да не съм се дипломирал и аз ще ги изложа подробно утре, но наистина не виждам каква е новината", добави той.

Тъй като този опит за скандал с несъществуваща диплома прилича на атака срещу него, Анастасов каза, че утре ще говори "лице в лице с човека, който тиражира тези неща". "Публично ще заявя всичко, за да излязат наяве някои интересни работи", обеща той като поясни, че не става дума за брифинг, но всички заинтересовани ще разберат за какво става дума.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай