Два сценария за съдбата на Борисов

Ревизоро и Владислав Панев с горещи прогнози

Два сценария за съдбата на Борисов | StandartNews.com

Два сценария за съдбата на Бойко Борисов развиха в ефира на БНТ бившият екоминистър Емил Димитров – Ревизоро и Владислав Панев, лидерът на еколозите в коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България”.

ВИЖ ОЩЕ: Първи подробности за кабинета "Габриел"

Идва 10 ноември за Бойко Борисов, предрече Ревизоро.

ВИЖ ОЩЕ: Голямо напрежение! Финални разговори за кабинета

Лидерът на ГЕРБ ще бъде свален от собствените си хора, които не успяха да бутнат главния прокурор Иван Гешев, но него може и да успеят, предупреди Димитров.

„Ще кажат на Борисов стани почетен председател – било доброволно, било доброзорно“, допълни той.

Панев пък направо видя Борисов в затвора.

Борисов може да влезе в затвора, да кажем, защото знаете, че като няма парламент, няма и имунитет - така че дилемата е много сериозна. Специалитет на Гешев беше да събира папки с дела в чекмеджета, така че да може да рекетира политици и те да му слугуват. Вижда се, че това вече не работи в такава степен, каза Владислав Панев.

Вероятно Гешев има по няколко папки за Борисов, той и допреди няколко месеца каза, че до седмици делото за пачките ще види бял свят. За къщата в Барселона може би е същият случай. Това са публично известни дела, за които няма обяснения, продължи депутатът от ПП-ДБ.

Не знам дали Борисов действа наивно като се обяви срещу Гешев или няма козове в ръкава. Тази война е интересна и тя може да бъде за доброто на България. Защото знаете, че от случайни събития нещата могат да тръгнат в едната посока, могат да тръгнат и в другата посока. Нашата работа е да се тръгне към просперитет на България и това не са просто празни приказки. Това наистина е време разделно в момента в българската политика и в българския обществен живот", заяви Панев.

Според Владислав Панев 49-ият парламент разполага с конституционно мнозинство. Доказателство за това е приемането на промените в НПК за механизма за разследване на главния прокурор, които бяха одобрени на първо четене в петък с над 190 гласа.

Има логика ГЕРБ да ни подкрепят за кабинет с втория мандат, защото обстоятелствата са коренно променени. Това, което беше преди 10 дни, вече не е същото. Затова има нужда от правителство с втория мандат и е логично ГЕРБ да ни подкрепи за втория мандат. Защото имаме вече много по-големи цели от просто отстраняване на Гешев, да кажем. Имаме нужда от цялостна реформа на обществения живот, заяви Панев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай