ДСБ решава днес оставането си в Реформаторския блок

ДСБ решава днес оставането си в Реформаторския блок | StandartNews.com

ДСБ решава днес да остане ли в Реформаторския блок или да го напусне. Партията ще проведе национално събрание, на което въпросът ще бъде подложен на сериозна дискусия. Настроенията в структурите са противоречиви.

Очаква се партията да приеме и нов Устав, който ще регламентира сериозни промени в организационната структура. Мандатът на настоящото национално ръководство на ДСБ не е изтекъл, затова на днешното събрание няма да се избира ново.

"За оставането или излизането на Демократи за силна България от Реформаторския блок ще има сериозна дискусия", съобщи председателят на Софийската организация на партията и депутат от Реформаторския блок Вили Лилков пред "Дарик".

"Това е важен въпрос, който се дискутира в нашите структури. Имам мнения, както за оставане в Реформаторския блок, така и мнения за напускането му. Това ще бъде обект на сериозна дискусия на Националното събрание. Надявам се да вземем най-разумното решение, от гледна точка бъдещето на ДСБ", коментира той.

14-то Националното събрание на ДСБ ще приеме нов Устав, който ще регламентира сериозни промени в организационната структура на партията. "Тези промени са насочени основно към отварянето на ДСБ към гражданските организации, към експерти и същевременно по-строга йерархизация и подреждане на структурите на ДСБ. В момента партията ни е организирана на принципа на около 185 общински организации и национално ръководство. С тези структурни промени целим да подобрим комуникацията в партията и да я направим по-оперативна", обясни Вили Лилков.

Дневният ред на националното събрание предвижда доклад на председателя на ДСБ Радан Кънев и гласуване на правилник за дейността на Вътрешнопартийния арбитраж. Ново ръководство и председател няма да се избират, защото мандатът на сегашното не е изтекъл. На събранието се очакват 950 делегати от цялата страна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай