Дончев: България ще търси обезщетение за превозвачите

Дончев: България ще търси обезщетение за превозвачите | StandartNews.com

Това е абсолютно безпрецедентна ситуация. Български официални държавни представители и то на най-висше ниво да уреждат такава ситуация на територията на чужда държава със самите протестиращи – нещо без аналог! Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред БНР и потвърди, че българската държава ще търси обезщетение за превозвачите, които понесоха загуби от блокадата на гръцката граница.

"Това, което трябва да се случи от тук нататък, успоредно с всички усилия ситуацията да се държи нормално, е държавата, ползвайки всички европейски и дипломатически механизми, да търси обезщетение не само предвид претърпените щети от превозвачите и търговците, а и като вид гаранция, че цялата тази ситуация няма да се повтори след една година", заяви той.

Случайното разпределение на жалбите в Комисията за защита на конкуренцията ще бъде уредено с допълнителни законови поправки в идните месеци, съобщи още Дончев.

"Вече водих разговор с редица народни представители, че една промяна би имала смисъл за случайно разпределение на случаите или делата в Комисията за защита на конкуренцията, но това е редно да се случи в Закона за защита на конкуренцията", заяви той. По думите му самият той има принципна договореност с народните представители то да бъде задвижено в следващите месеци. "Всички останали аргументи, които бяха използвани в залата, са де факто критика по отношение на европейското законодателство", каза още Дончев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай