Дол: Да се състави правителство в дясно-център с премиер Борисов

Дол: Да се състави правителство в дясно-център с премиер Борисов | StandartNews.com

София. Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол, който е на работно посещение у нас, заяви на пресконференция в Народното събрание, че България трябва да състави правителство в дясно-център с министър-председател Бойко Борисов. Програмата на Дол у нас предвижда още срещи с парламентарно представени политически сили.

"Ние сме обезпокоени от създалата се трудна ситуация в България. Отговорността за съставяне на правителство е изключително голяма и кабинетът трябва да бъде в център-дясно", заяви Жозеф Дол, като допълни, че се е срещнал с лидерите на демократичните партии, с които работят в Европейския парламент, за да ги изслуша. „И мога да ви кажа те имат изключително ниво на отговорност към гражданите на България. След тези разговори трябва да се състави правителство с министър председател Бойко Борисов", каза Жозеф Дол.

Дол заяви още, че кабинетът трябва да работи по определена програма, която партиите, които управляват, да съставят, а "правителство е нужно, за да може да се развива България в икономически и социален аспект, то е нужно и за да се върнат еврофондовете в България", обърна внимание председателят на ЕНП.

"Бойко Борисов е човекът, с когото много добре сме работили, и затова той трябва да работи и с другите партии. Моята визита не е тук, за да кажа кой министър какъв ресор ще оглави. Въпреки всички трудности с Ирландия, Гърция, Испания, Португалия, ние в Европейския парламент, не се отказваме. България трябва да работи за правова държава и правосъдие, стабилна банкова система, през зимата започва и проблема с енергетиката", каза още Дол.

По-рано тази сутрин председателят на Народното събрание Цецка Цачева се срещна също с председателя на ЕНП Жозеф Дол - прочетете повече ТУК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай