Доган с първа публична изява на 17 ноември

Оставката на Мустафа Карадайъ от председателския пост в партията е била предизвестена

Доган с първа публична изява на 17 ноември | StandartNews.com

На 17 ноември Ахмед Доган ще има първа публична изява и това ще се случи на заседанието на Централния съвет на партията, съобщи пред БНТ журналистката Валерия Велева.

ВИЖ ОЩЕ: Доган пое отново кормилото на ДПС. Три причини

По думите ѝ оставката на Мустафа Карадайъ от председателския пост в партията е била предизвестена.

"Той трябваше да се оттегли се от ДПС заради промените, които настъпиха през последните две години, по-конкретно по време на втория му мандата. нещата в тази партия не се случват публично и на площада, там скандалите не влизат в устата на хората, но та вървят процеси, които са предизвикани от стила на управление на Карадайъ", каза Велева.

Тя обясни, че в партията е започнал "процес на оздравяване", а идеята е на следващите парламентарни избори ДПС да стане втора политическа сила и да влезе във властта.

В ДПС ще се върне това, че лидерът е там, изслушва всички. Те го искат, посочи Велева.

Кандидатура, която да поправя щети се изисква сега в ДПС. За първи път Доган не я посочва предварително. Човек, който да има влияние в структурите. Тази кандидатура е Делян Пеевски, обяви журналистката.

Принципът на Доган е никога да не клати лодката на държавата, настоя още Валерия Велева. Напомни и как Пеевски отказа идеята на Борисов и движението да предложи министри в настоящия кабинет.

Няма важно парламентарно решение, под което да не стоят подписите на Кирил Петков, Бойко Борисов и Делян Пеевски. Това стана с признанието на парламентарните сили на непреодолимата роля на ДПС и на Пеевски лично. Те приемат това не само за допустимо, но и за необходимо, смята Велева.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай