Децата с хронични проблеми ще учат дистанционно

Най-трудно ще е за първокласниците, които трябва да придобиват базови умения

Децата с хронични проблеми ще учат дистанционно | StandartNews.com

Във всички европейски държави учебната година ще започне присъствено. Следващата година ще е трудна за всички ни. Но трябва да намерим формулата – да сме предпазливи, но и да живеем нормално. Това коментира министърът на образованието Красимир Вълчев пред Нова телевизия. 

Той призна, че най-трудно ще е за първокласниците, които трябва да придобиват базови умения. 

За следващата учебна година от министерството са се спрели на стратегията на превключването – когато има болни, класът или училището веднага ще преминава във варианта на обучение в електронна среда.

Министър Вълчев коментира, че в един клас няма как да бъдат разделени децата и да бъдат накарани да носят по цял ден маски, но могат да бъдат разделени класовете.

„Ако едно дете е болно или е застрашено здравето на голяма група деца, преди излизахме в грипна ваканция. Това беше чиста загуба на време. Вече до 30 дни ще има възможност за обучение в електронна среда”, обясни министърът.

Децата с хронични проблеми ще учат вкъщи.

„Деца, които имат компрометирана имунна система, ако е болно детето, си учи вкъщи, заедно с класа, като за това ще е нужна подкрепата на учителите. С промени в Закона тази форма ще стане много гъвкава и удобна за децата. Нека се прави разлика между дистанционно обучение и такова в електронна среда – в такава среда детето присъства в класната стая чрез електронно устройство”, обясни министърът.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай