Депутати стават губернатори

Бивш областен остави 10 заръки на наследника си

Депутати стават губернатори | StandartNews.com

София. Депутати се гласят да стават губернатори. Поредната порция имена за назначения във втория ешелон на властта се завъртя вчера след поредни разговори между БСП, ДПС, както и останалите партии, подкрепящи кабинета "Орешарски", научи "Стандарт". Според информациите двама депутати от ДПС ще напуснат парламента, за да поемат областни управи в страната. Става дума за Мехмед Атаман, който е предложен като експерт за поста на губернатор в Хасково. Колегата му Емил Иванов пък може отново да управлява София-област. Бившият депутат от ДПС Муса Палев, който не успя да влезе в този парламент, ще е зам. областен управител на Благоевград, твърдят депутати. За поста в Търговище се спряга името на общинската шефка на ДПС в Попово Емел Расимова.

За зам.-министри от движението се спрягат ексдепутатът от Кърджали Неджми Али, който е експерт в отбраната и Мукадес, Налбант за просветата и Бюрхан Абазов за земеделието.

Междувременно името на директора на ТЕЦ "Бобов дол" инж. Владимир Владимиров се завъртя като възможен зам.-министър на икономиката и енергетиката. Официално той отрече да има предложение за високия пост. Източници от ТЕЦ-а обаче твърдят, че вече се подготвял нов шеф за бъдещето овакантено място в централата. За директорския стол пък се спрягал главният енергетик Емил Христов.

Сайтът "Медиапул" пък съобщи, че главният съдебен инспектор Ана Караиванова е почти сигурен зам.-министър на правосъдието, след като управляващите успеят да изберат неин заместник в съдебния инспекторат. Изданието се позовава на сигурни източници в съдебната система и управляващото мнозинство. Самата Караиванова отрече пред "Стандарт" с нея да са водени разговори. Тя вече бе зам.-министър на правосъдието, когато в края на 2007-а БСП я лансира за шеф на съдебния инспекторат.

Бившият вече областен управител на Сливен пък Марин Кавръков си тръгна по нестандартен начин - с 10 завета към наследника си. Сред тях са да не поставя партията над държавата, да довърши проектите му в областта, да не се поставя в подчинено положение спрямо общините в областта, да не оставя от София да му казват какво да прави.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай