Депутат разтресе Президентството. Разкри как бизнесмени са били изнудвани

Илина Мутафчиева посочи директно "Пътя на Копринката"

Депутат разтресе Президентството. Разкри как бизнесмени са били изнудвани | StandartNews.com

Депутат от „Продължаваме промяната – Демократична България” разтресе Президентството. Илина Мутафчиева разкри, че бизнесмени от Попово са били рекетирани.

За "Пътя на Копринката" се говори от 2021 г., аз съм чувала за това през 2019 г. Надявам се прокуратурата да разгледа сигналите от бизнесмени, че са били изнудвани. Подавани са и в Президентството, но не са били разглеждани, каза Мутафчиева.

Знам за хора от моя избирателен район - Търговище. По-конкретно от Попово, каза народният представител в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Нова нюз.

"Опитвали са се да участват в обществени поръчки, а директно от хора от кръга на "Пътя на Копринката" - близки до президентската институция, им е казвана сумата, с която ще бъдат избрани - сериозна като процент.  Това се е случило по време на служебните кабинети - по-точно на този на Гълъб Донев", разкри още тя.

Според нея неслучайно е избрано като наименование Трети март, която е дата, повод за разделение. "Сраженията през изминалата седмица за първи път минават от НС към Президентството, но месеци наред виждахме как Радев си позволява неща, които държавният глава не бива да си позволява. Юристи подготвят по-подробна информация за основанията за импийчмънт. Още от времето на служебните кабинети се подготвя проект на Радев. Това не е просто хипотеза, вече има запазено име и патент. Все повече хора говорят за подобен сценарий. Ще видим дали ще се позиционират за евроизборите", посочи Мутафчиева.

По думите ѝ социалният министър Шалапатова се справя много добре и печели доверието на "Зелено движение". "Юлиан Попов работи в по-бавни темпове, комуникира нещата постфактум и създава напрежение. Затова свалихме подкрепата си от него”, обясни народният представител защо зелените са свалили доверието си от екологичния министър.

Според мен акад. Денков би се справил блестящо като външен министър, каза Мутафчиева, която обясни, че към този момент разговор за повече министри на ГЕРБ в кабинета след ротацията не е воден. Това обаче ще стане ясно сега – в „най-динамичния месец” до премиерската ротация.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай