Денков защити енергийния министър

Възраждане, БСП и ИТН не се грижат за енергетиката, каза премиерът

Денков защити енергийния министър | StandartNews.com

Премиерът акад. Николай Денков няма да иска оставката на министъра на енергетиката Румен Радев. Това заяви той пред журналисти в парламента, където двамата дойдоха за извънредното заседание за приемане на споразумението, което постигнаха вчера със синдикатите.

"В момента няма изобщо за какво да му искаш оставката - това е човекът, който трябва да свърши огромната част от работата, която предстои през следващите месеци. Няма кой друг да я свърши", каза премиерът.

Денков обясни, че териториалните планове няма как да бъдат изтеглени, както искат протестиращите, защото иначе няма да има на база на какво да бъдат преработени. Срокът за преговори е 31 декември, а този за плана за възстановяване - 30 ноември. После има един месец, в който всички държави членки трябва да одобрят промените.

По-рано днес лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че започва събиране на необходимите подписи, за да се иска гласуване на вот на недоверие на правителството заради сектор енергетика. ИТН вече обявиха, че ще ги подкрепят, очаква се и решението на БСП.

"От самото начало тези хора изобщо не се грижат за енергетиката. Ако се грижиха за енергетиката, трябваше да бъдат заедно с нас и да обсъждаме какви да са точките и промените. Всеки, който казва "Изтеглете териториалните планове", се опитва да провали целия процес, с който ние се опитваме да развием енергетиката в България. Това е истината. По това ще ги познаете", коментира премиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай