Денков успокоява страстите. Първи думи след сблъсъка с ГЕРБ

По думите му през разумни аргументи и спокоен тон да се намерят работещи решения

Денков успокоява страстите. Първи думи след сблъсъка с ГЕРБ | StandartNews.com

Източник: БНТ, архив

Когато се инициира политическо обсъждане по важни въпроси, нормално е да започне с челен сблъсък на идеи и с много емоции, с усещане за безизходица. Нормално е след първия сблъсък страните да седнат на масата на преговорите и да намерят тези общи механизми и решения, които да постигнат набелязаните общи цели. Това заяви премиерът Николай Денков на откриването на днешното заседание на Министерския съвет.

По думите му през разумни аргументи и спокоен тон да се намерят работещи решения.

"За да продължим с реформите, които българските граждани и бизнесът очакват от нас. Почти 9 месеца това правителство работи и има резултати в изключително сложна политическа конструкция само заради факта, че показахме, че можем да водим диалог помежду си със заинтересованите страни и с нашите партньори", допълни Денков.

Според него правителството е показало, че може да намира решения в полза на хората.

"Днес ще одобрим бюджета на фонд "Сигурност на електроенергийната система, чрез който ще бъдат осигурени над 2,5 милиарда лева през тази година. Ще одобрим и трансфера на средствата в размер на 93 милиона лева за безплатните познавателни книжки и учебници. Ще одобрим и 400 милиона лева за изпълнение на планираната инвестиционна програма на общините. Важно е да продължим напред, за да можем всяка седмица да правим уверени крачки към европейското развитие на тази България, в която искаме да живеем заедно", каза още Николай Денков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
KROFT
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи