Денков с нов призив към ГЕРБ! Поиска още преговори

България има нужда от правителство, което да работи по управленска програма

Денков с нов призив към ГЕРБ! Поиска още преговори | StandartNews.com

Източник: бТВ

Възможно е да седнем на масата на преговорите и да ги довършим по разумен начин. Това послание отправи от ефира на бТВ премиерът в оставка и един от лидерите на "Продължаваме промяната-Демократична България" Николай Денков.

Това е единствената възможност, която може да ни изведе позитивно от тази ситуация, няма друг позитивен ход, подчерта той. Според Денков в преговорите трябва да участват лидерите на формациите.

Бойко Борисов не участваше в преговорите, сега вероятно ще се опита да прехвърли отговорността на преговорния си екип, прогнозира Николай Денков.

България има нужда от правителство, което да работи по управленска програма, заяви още той.

„Вчера до 13 ч. бяхме на преговори. В 13 ч. влезе пиарът на ГЕРБ-СДС, каза на преговорния екип „Време е“ и те станаха и си тръгнаха. Научих, че има списък с имена на министри от медиите, когато беше представен в президентството. Преди това и в личен разговор с г-жа Габриел и по време на преговорите изрично я попитахме нали няма да внесат имена, които не сме съгласували, тя каза: „Това няма да стане, това няма да съм аз“, каза Денков.

По думите му преговорите са били прекъснати на финалната права. „Бяхме стигнали почти до края. Обсъждахме един-единствен министър и няколко възможности за второто лице и 3-4 параграфа, които трябваше да се уточнят по споразумението. През цялото време казвахме „нека да довършим този процес“, но някой друг дръпна шалтера и изпрати Габриел при президента с този списък“, заяви премиерът в оставка.

„Все още се надявам, че разумът ще надделее, имаме още пет дни и да довършим преговорите по разумен начин. Не я каня, казвам, че в този момент има един начин да излезем позитивно – да довършим преговорите по начин, който да бъде приемлив за двете страни с участието на лидерите, така че да има общо решение. През последните две седмици Борисов не вдигаше телефона на никой от наша страна, не участваше в тези преговори и сега най-вероятно ще се опита да прехвърли цялата вина за тази нелепа ситуация на преговорния си екип“, каза Николай Денков.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай