Денков прекали! Намеси и посланиците във войната си с Калин Стоянов

Опита се да внушава опорките на ПП-ДБ

Денков прекали! Намеси и посланиците във войната си с Калин Стоянов | StandartNews.com

Премиерът в оставка Николай Денков прекали. Той замеси и посланиците във войната си с Калин Стоянов.

В отчаяната битка на "Продължаваме промяната" да отстранят от кабинета МВР-шефа Калин Стоянов и да запазят уличения във връзки с обвиняеми за контрабанда главен секретар Живко Коцев, Денков събра дипломатическия корпус, за да внушава опорките на ПП-ДБ.

ВИЖ ОЩЕ: Ето ги скандалните снимки на Живко Коцев, Бойко Рашков и хората на Паскал (СНИМКИ)

Премиерът акад. Денков запозна посланиците с подадения от него сигнал до прокурор Даниела Талева по случая с главния секретар на МВР Живко Коцев, съобщи правителствената информационна служба.

По-рано днес премиерът депозира факти и обстоятелства, които са му станали известни при изпълнение на служебните му задължения, които са породили основателни съмнения за евентуалното извършване на престъпление от страна на и.ф. главен прокурор г-н Борислав Сарафов.

В съобщението на МС обаче няма и дума Денков да е информирал посланиците да подаръка - часовник за 50 000 лева, даден от Стефан Димитров на Коцев, нито за скандалните снимки на главсека от семейни вечери и почивки в СПА хотели със Стефан Димитров  и баща му Марин Димитров. Двамата са обвиняеми заедно с шефката на митниците Петя Банкова и сочения за контрабандист № 1 у нас Никола Николов - Паскал, в организирана престъпна група за контрабанда, търговия с влияние и подкупи. Денков и "Промяната" мълчат и за снимките на Коцев и Стефан Димитров с бившия МВР-шеф Бойко Рашков. 

„Пътят към европейското бъдеще на България минава през борбата с корупцията, а корупцията в България е свързана с Русия", заяви Николай Денков на срещата си с групата на посланиците от страните членки на ЕС, Представителството на Европейската комисия и посланиците на Великобритания, Украйна и САЩ, съобщават още от пресцентъра на Министерския съвет.

Премиерът Денков им благодари за отличното сътрудничество през последните 10 месеца. Той подчерта, че благодарение на съвместните дипломатически усилия страната ни бе приета в Шенгенското пространство и бележи напредък по пътя към еврозоната.

Министър-председателят напомни за свършеното по време на мандата като акцентира на промените в Конституцията в областта на правосъдната система и по-специално на възможността главният прокурор да бъде разследван, а не да бъде недосегаем, както бе досега.

Премиерът акад. Николай Денков изтъкна още, че страната ни се нормализира, но все още има нужда от много реформи. „Ние сме европейци и като политици ще продължим да работим за европейското бъдеше на България", каза още министър-председателят.

От своя страна посланиците също благодариха на премиерът акад. Николай Денков и на екипа му за доброто сътрудничество.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Браво!
преди 3 седмици

Никола Денков е герой дръзнал да се изправи срещу мафията.

Откажи