Денков на кръстосан разпит за бежанците от Австрия

Премиерът и 11 министри на парламентарен контрол

Денков на кръстосан разпит за бежанците от Австрия | StandartNews.com

На кръстосан разпит за бежанци от Австрия ще бъде подложен днес премиерът Николай Денков. Той и 11 министри ще отговарят на депутатски въпроси.

В предстоящото пленарно заседание народните представители ще проведат редовния петъчен парламентарен контрол.

Двама депутати от "Възраждане" са задали на министър-председателят три въпроса, свързани с приемането обратно на наша територия на всички регистрирали се и потърсили убежище бежанци у нас, но намиращи се в момента на територията на Австрия.

Премиерът ще отговаря и на въпрос на Корнелия Нинова, относно развитието на изкуствения интелект в България.

Три въпроса са подготвили народните представители на вицепремиерът и външен министър Мария Габриел. Сред тях е питане от двама депутати от ПП-ДБ относно закриване на Руския културно-информационен център в София. Според тях в него се извършва "открита пропаганда, която е част от хибридната война" на Русия след началото на войната в Украйна. Депутатите подчертават, че от миналото лято всички държави в ЕС са блокирали сметките на руските културни центрове на своята територия и питат дали това важи и у нас. И ако е така, как тогава центърът в София продължава да финансира своята дейност.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ангел
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи