Денчо Михов: Искам Варна да стане достоен за живеене град

Ролята на Общинския съвет е постоянен контрол, казва кандидатът за общински съветник от листата на КОАЛИЦИЯ "АЛТЕРНАТИВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ"

Денчо Михов: Искам Варна да стане достоен за живеене град | StandartNews.com

Денчо Веселинов Михов е кандидат за общински съветник от листата на Коалиция „Алтернатива на гражданите“ с 13-годишен опит в застрахователния бизнес. Роден във Варна, прекарал целия си живот в града, споделя, че познава отблизо проблемите на гражданите. Свързахме се с него, за да разберем повече за кандидата.  

- Г-н Михов, какво повлия на решението Ви да се включите в изборите за общински съветници? 

- Прекарал съм във Варна целия си живот. Реших да развивам бизнес тук и тук да оглеждам детето си. В последните години съставът на Общински съвет направи редица пропуски и грешки и смятам, че това рефлектира пряко върху качеството на живот на хората в града. Професията ми ме среща с много хора всеки ден и от тях чувам приоритетно негативни отзиви за работата на Общината. Аз самият, виждам тези проблеми, а някои от тях са и моя лична кауза. Сметнах, че е време да използвам опита си, за да допринеса градът ни да се превърне в един достоен град за живеене. 

- Защо избрахте КОАЛИЦИЯ "АЛТЕРНАТИВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ"?

- Бях поканен да се включа в нов проект, чиито цели припознах като свои лични. Екипът, който създаде КОАЛИЦИЯ "АЛТЕРНАТИВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ", е от хора, които имат необходимия опит, за да реализират идеите си; хора, които познават проблемите в града ни, но имат и нужната експертиза, за да ги анализират правилно и да намерят най-доброто решение на даден проблем. В листата няма професионални политици, има хора, които имат капацитета да дадат нов живот на Варна, да върнат инвеститорите, да подобрят градската среда и да върнат доверието на гражданите в администрацията.  

- Очертайте накратко някои конкретни цели за подобряване на състоянието на града. 

- Както аз, така и колегите ми, смятаме, че Общинския съвет незабавно трябва да извърши текущ одит и актуализация на ОУП на Варна, с цел стимулиране на инвестиционния интерес към града ни.  От друга страна, доработването на Наредбата за публично - частното партньорство и привличане на частния капитал, също би помогнало в тази посока. 

Нещо друго - Варна е университетски град. Общинският съвет трябва да стимулира развитието на университетите. Отстъпване на терени за изграждане на общежития, подобряване на спортната база и оптимизиране на обществения транспорт са част от стъпките са постигане на тази цел. 

Варна има само една Градска художествена галерия - нямаме център за съвременно изкуство, нямаме концертна зала, сцена за съвременен танц и т.н. Проектът за нова библиотека трябва да се възстанови. 

- Водите активна кампания. Кои са най-често очертаваните проблеми от гражданите?

- За разлика от много от кандидатите, постоянно се срещам с гражданите. Именно тези срещи лице в лице ми дават възможност да имам обективна преценка за техните проблеми. 

Липсата на места в яслите е един огромен проблем за града, който засяга както работещите родители, така и самото качество на живот на целите им семейства. Изграждане на нови сгради и пристройки на ясли, детски градини и училища е нещо, за което гражданите отдавна настояват. 

Сметосъбирането също е огромен проблем за хората, особено във вилните зони. Постоянно получавам снимки на препълнени контейнери за битови отпадъци с призиви от граждани за решения на този проблем. 

Бях изненадан и от броя на организациите, които сами са се натоварили с нещо, което е изцяло от компетенциите на Общината – а именно проблемът с липсата на кастрации и обгрижване на безстопанствените кучета на територията на града ни. Не са малко вече и решенията на съда, с които Общината е осъдена да заплати на граждани разноските по обслужването на ранени или бедстващи кучета, именно защото това е задължение на общината, а тя очевидно бездейства в подобни ситуации.
 
- Кои са Вашите приоритети за мандата Ви като общински съветник?

- На първо място, трябва да сме наясно с правомощията на общинския съвет, като едно от най-важните от тях упражняване на текущ и последващ контрол върху изпълнението на вече приетите актове. Казвам го, защото гражданите виждат, че всъщност общинският съвет извършва възложените му по закон задължения, но прекалено често приетите стратегии, програми и планове за развитието на общината просто не се изпълняват. За мен винаги е било приоритет довършването на една задача докрай, така че целта реално да бъде постигната. 
 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
9 Коментара
Петър Волгин
преди 6 месеца

Трябва да има и хора които са готови да поемат отговорност. Браво.

Откажи
Сашо Пенев
преди 6 месеца

Еее намери се и някой да се заинтересува от проблемите на хората във Варна. Ако има още такива може и да се промени нещо.

Откажи
Рая Пеева
преди 6 месеца

Радвам се, че такива успели и разбиращи хора се включват в надпреварата, защото те имат възможностите да ни помогнат да вървим напред.

Откажи
Ивайло Златев
преди 6 месеца

Само напред, Михов! Номера са ясни - 24, 134!

Откажи
Иванка Илиева
преди 6 месеца

Едно управление с кауза. Точни и ясно очертани цели. Успех ви пожелавам!

Откажи
Александър Симеонов
преди 6 месеца

Успех, Денчо

Откажи
Miglena
преди 6 месеца

Успех!!!

Откажи
Стефан Соколов
преди 6 месеца

С теб сме! Успех!

Откажи
Мартин
преди 6 месеца

Успех! Трябва да има и такива хора!

Откажи