Данов отхвърли обвиненията на ГЕРБ

Данов отхвърли обвиненията на ГЕРБ | StandartNews.com

София. "Не мога да се съглася с мотивите на ГЕРБ за вота на недоверие", каза министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов в интервю за БНР.

"Първо - не е вярно, че от четири месеца е създадено. Наложи се промяна в Закона за устройство на територията. Ако се обърнете назад, ще видите, че подобни министерства са създавани, едното е за държавната администрация, другото е за бедствията и авариите. Това отнема доста повече време. Ако г-жа Павлова смята, че за месец и половина може да се създаде министерство, бих я помолил да дойде и да каже как става. Що се отнася до спирането на инвестиционните проекти - нямам такова впечатление. Това, което заварих, е, че няма инвестиционни проекти. Нямам и впечатление да съм изчистил и някого политически", обясни Данов.

За освобождаването от поста на Милка Гечева, която досега ръководеше строителния контрол, министърът обясни, че я е поканил да работи в Министерството на инвестиционното проектиране, защото тя е един много добър специалист.

"За съжаление г-жа Гечева е била подложена на изключителен натиск да извърши неща, които не са били много редни. ДНСК е загубила 33 дела за отмяна за разрешения на строителство. Става дума за фотоволтаични обекти. Загубени са делата в област Ямбол, Сливен, Плевен", добави той.

"Министерството на инвестиционното проектиране предизвика доста дебати, най-вече заради самото си име. Реалното му име е Министерство на строителството, каза Данов и обясни какво означава инвестиционно проектиране: Около 50 хиляди лева са парите, изразходвани до този момент за Министерството, нямаме сграда, създадена е структура, част от хората работят в коридора на МС. Това за секретарки и такива неща е резултат на фантазия", заяви Данов.

"Да ви разкажа как намираме хора, които да работят в Министерството. Първо формулираме какво ще върши този човек, за какви задачи ще бъде назначен. Задачите, които бяха формулирани за втори заместник-министър, бяха човек, който да работи с кметовете и с общините. До този момент в това Министерство никоя от партийните централи не ми е поставял поръчка да назнача някого. Даже обратното, аз ходя при тях. От моя гледна точка това е назначението на човека, който ми е необходим, за да имам контакти с кметовете и общините", коментира Данов назначението на Джейхан Ибрямов за негов заместник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай