Даниел Митов скочи на Радев! Тежко обвинение

Защо се е стигнало до това управление в момента

Даниел Митов скочи на Радев! Тежко обвинение | StandartNews.com

Тежко обвинение към президента Радев о страна на знаково политическо лице.

Зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов заяви, че в партията му винаги са знаели, че е важно да се направи правосъдна реформа."Фактът, че по време на втория кабинет "Борисов" се правеше правосъдна реформа, включително с промени в Конституцията, е ясен показател, че ние сме знаели, че е важна.

За нас винаги е било ясно, че проблемът е още от 1989-1990 г. Аз съм убеден, че част от хората, участвали в приемането на Конституцията, си дават сметка, че тогава не са успели да измислят така, че да работи като в една правова държава", каза той в предаването "Лице в лице" по БТВ.

"На президента Радев очевидно много му се управлява. Личи си по действията на фактори около него. Едно е забавянето на мандата. Второ, виждате и г-н Радостин Василев от "Продължаваме промяната" в един момент обявява днес, че най-вероятно ще се отцепи от групата на ПП, вървят слухове из кулоарите за някакви записи, които има той. И това е част от тази динамика, която цели разклащане на политическата среда.

Викането на Бойко Борисов на разпити за казуси, които отдавна са изчистени, също. Те си ги претоплят, това са знакови действия. Виждам, че прекалено много станаха действията в това да се дестабилизира средата. Не виждам друг бенефициент в това освен президентът Радев, който управлява със служебни кабинети доста време, и очевидно това му се е усладило", каза още Митов.

Извървяли сме прекалено дълъг път, за да се отказваме. Пред България има много сериозен път, който трябва да да се извърви. Ние направихме много компромиси и е редно да има реципрочност", категоричен е той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай