Цветлин Йовчев разкри голяма издънка на външния министър. Последствията

Поведението на Рашков не може да бъде оправдано, категоричен бе бившият вицепремиер

Цветлин Йовчев разкри голяма издънка на външния министър. Последствията | StandartNews.com

Голяма издънка на външния министър Стефан Димитров, за когото никой не иска да носи отговорност, разкри бившият вицепремиер и бивш шеф на ДАНС Цветрин Йовчев. Той коментира думите на служебния външен министър Стефан Димитров в посока на подкрепа от страна на България за прилагането на украинската "Формула за мир" и на инициативата на Швейцария за свикване на първата Среща на върха за мира през юни.

„Това може да се тълкува като отстъпление от българската позиция. Не е работа на външния министър да формира собствения позиция по външната ни политика. Това е работа на Министерски съвет и на Народното събрание”, заяви Йовчев в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по НоваНюз.

Възможно е Живко Коцев да е бил поел определени ангажименти, че ще съдейства на обвинението за доказване на определени обстоятелства и след като не е спазил тези ангажименти прокуратурата е формирала различно отношение към него. Възможно е и в процеса на разследване прокуратурата да е добила допълнителни данни, които вече са наложили да се смени неговия статут от свидетел на обвиняем, каза експертът по сигурността по другата гореща тема в държавата – аферата в митниците.

Цветлин Йовчев посочи, че действията спрямо Коцев са били меки. „С такъв тип поведение, което демонстрира, той не може да остане в МВР”, заяви Йовчев.

Бившият председател на ДАНС заяви, че основният въпрос е дали имаме проблем с почтеността на служителите в системата за сигурност, и ако тя не е на необходимото ниво какво трябва да се направи. Йовчев допълни, че подобни скандали винаги се използват от политиците, особено в предизборна кампания.

По повод снимките на Бойко Рашков с баща и син Димитрови и твърденията му по темата, Йовчев каза, че бившият министър не звучи убедително. „Поведението на Рашков не може да бъде оправдано”, каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пенка
преди 1 седмица

Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни, кyпиx го от тук--- https://da.gd/keto

Откажи