Четирима се отцепиха от България без цензура

Четирима се отцепиха от България без цензура | StandartNews.com

София. Четирима депутати напускат доброволно България без цензура. Това съобщиха от пресцентъра на партията и уточниха, че става въпрос за Стефан Кенов, Георги Ковачев, Борислав Иглев и Христо Тодоров. Те са подали своите оставки като членове на партията и от всички заемани от тях длъжности.

Четиримата „отцепници" обаче ще останат „неразделна част от парламентарната група Български демократичен център", съобщиха още от ББЦ.

„Оставам в групата, защото съм поел ангажимент към избирателите си в област Пазарджик – ще работя, за да изпълня обещанията, които дадох. В групата на БДЦ сме се събрали единомишленици и имаме да свършим много работа", каза Христо Тодоров. Той и Борислав Иглев са автори на декларацията, с която депутатите обявяват мотивите за действията си.

"С чувство на отговорност към нашите избиратели, заявяваме, че от този момент не представляваме интересите на политическа партия „България без цензура" и оставаме народни представители в състава на групата Български демократичен център. В бъдещата си дейност ще се придържаме към утвърдения правилник на групата, интересите на нашите избиратели и политиката, следвана от коалицията зад ПГ на БДЦ. Изразяваме благодарността си към г-н Николай Бареков за усилията, които положи през последната година за създаването и налагането на ББЦ. Неговата инициативност и активност са сред причините за постигнатия успех на европейските и парламентарни избори", пише в декларацията.

Четиримата депутати посочват няколко основни причини за своето напускане. Това са невъзможност да изпълнят ангажимента си към избирателите, упражняване на натиск върху народните представители в партията и липса на разграничаване на нивата в политиката и отношенията с партньорите.

"Оставаме неразделна част от парламентарната група на Български демократичен център, като държим на ангажиментите си към нашите избиратели и хората, с които сме работили. Ще участваме в предстоящите дискусии и форуми на коалицията и се надяваме, в бъдеще тя да се превърне в хомогенен политически съюз, защото вярваме в огромния потенциал на тази формация", пише още в декларацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай