Понеделник,

БСП-София свали доверието от всички, свързани с АБВ

От: Failed to load user -
A
A
A

София. По време на конференцията на софийската градска организация на БСП бе взето решението да се снеме политическото доверие както от Георги Първанов, така и от всички, които под една или друга форма ще работят по проекта АБВ и неговата листа за евроизборите, предаде репортер на "Стандарт". Това е позицията на столичните социалисти, приета единодушно от градската конференция днес.

Снемането на политическо доверие на практика означава те да нямат право да бъдат членове на Националния съвет. Председателят на БСП София Калоян Паргов посочи пред журналисти, че в партийния устав не съществува текст, който да дава правомощия на националния съвет за изключване. 

"В позицията ни не са посочени персонално личности. Сваляме доверието от всички, които подкрепят една такава алтернативна листа", уточни Паргов.

Столичните социалисти заявяват своята подкрепа за политиката, провеждана от БСП и от излъченото с нейния мандат правителство. На днешното си заседание градската конференция излъчи своите номинации за европейските избори. Номинирани са 41 души, като за водач на листата, според БСП-София, единодушно е издигнатлидерът на партията Сергей Станишев. Сред номинираните са Илияна Йотова, Деница Златева, Георги Пирински.

Започна заседанието на Националния съвет на БСП. По неофициална информация и Националният съвет ще заклейми отцепниците.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички