БСП: Проблемите на държавата се решават в парламента

Кутев: Не съм фен на школата на Татяна Дончева за управление

БСП: Проблемите на държавата се решават в парламента | StandartNews.com

София. "В парламента се решават проблемите на една демократична държава и там трябва да намерим начин да го правим", заяви Антон Кутев, депутат от БСП в "Тази сутрин" по bTV, по повод индикациите за диалог между левицата и ГЕРБ, призовавайки партията на Борисов да се върне в пленарната зала и да бъде опозиция.

"Има нещо положително в нестихващите над 30 дни протести - вече няма да има кабинет, който да не отчита вота на гражданите", коментира Антон Кутев.

"С този коректив може да се опитаме да си свършим работа – да вдигнем майчинските, понижим тока и повишим пенсиите", допълни той. Цитирайки един от плакатите на протеста- „Мразим ви безплатно", Кутев заяви, че извън това има и други хора с други, различни интереси – например жътвата в Силистра.

"Тези хора, които искат оставка, трябва да се съобразят с мнението на тези 200 хиляди, които ясно са се подписали, че подкрепят кабинета. Обществото не трябва да се противопоставя. Хората, които протестират сега, искат предсрочни избори, защото не са представени в парламента. Тяхната идея е дайте сега да направим едни избори и ние можем да победим. Да, но изборите бяха преди два месеца. Не може на всеки два месеца да си правим избори, защото има някаква част недоволни", каза още Кутев.

По думите му протестите няма да спрат идните години, а само ще затихват за месец-два.

"Гладната стачка трябва да бъде уважавана", посочи Кутев за начина на протест на Едвин Сугарев. Политическите искания обаче били опасни. Кутев помоли Сугарев да спре стачката, тъй като той поставял нелегитимни искания.

Депутатът от левицата добави, че в БСП има разбиране за изостреното чувство на обществото и подчерта, че за властта целта е да бъдат свършени конкретни мерки за няколко месеца.

„За мен диалог трябва да има, но да бъде в рамките на парламента. Не сме настойници на Волен Сидеров, той сега е в опозиция", заяви Кутев, допълвайки, че на диалога на пречи „Атака", а отсъствието на ГЕРБ. По думите му рано или късно те ще се върнат в пленарната зала, а самият лидер на ГЕРБ не е станал по-сговорчива, а по-скоро Европейската народна партия (ЕНП) го „подбутва."

Кутев коментира и решението на Татяна Дончева да прави нова партия. "Аз не съм фен на школата на Татяна Дончева за управление. Тя е един човек, който непрекъснато излъчва омраза и е черногледа. Точно заради това с "Движение 21" до този момент не се е получило нищо. Убеден съм, че и с един бъдещ нов проект ще се случи същото", завърши Кутев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай