БСП прави Видин дунавската столица на България

БСП прави Видин дунавската столица на България | StandartNews.com

Старопрестолният Видин да стане дунавската столица на България, обеща екипът на кандидата за кмет от БСП Людмил Димитров. Градът има всички дадености за това – средновековна крепост, заради която годишно на брега при Видин спират над 150 круизни кораби, забележителности от няколко епохи, пристанище и мост през Дунава. Това ще стимулира развитието на туристическия бизнес.

Перла на Дунав е само едно от обещанията на Людмил Димитров и кандидатите за съветници. В призив към гражданите да гласуват за тях, те обещават още 10 съществени промени. Първите са приемането на наредба за прозрачност на общинските разходи, ефективно управление на общинската собственост, разкриване на работни места чрез развитие на общинските предприятия и фирми. Няма да предоставяме услуги на концесия, което източва общината, обяви също Людмил Димитров.

Сред останалите приоритети на екипа са изграждане на инфраструктура на северната промишлена зона, което може да привлече инвеститори, пълна промяна на вида на кварталите и селата. Сред 11-те обещания е и създаването на фонд за лечение на социално слаби граждани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай