Неделя,

БСП-София иска отговори от кметицата на Красно село

От: СТАНДАРТ -
БСП-София иска отговори от кметицата на Красно село
A
A
A

Оказа се, че в район „Красно село“ добре работи само „Патронажна грижа“. Вече разбрахме защо – екипът на кмета Станиславова си е разпределил една трета от парите, предвидени за възрастни и хора с увреждания, пострадали от КОВИД-19. За разлика от всички други звена на районната администрация, които от началото на мандата не работят ефективно и бавят преписки, документи и сигнали с месеци. Това каза общинският съветник Николай Николов, които е и председател на районната организация на БСП в „Красно село“. През 2019 г. той бе кандидатът на партията за кмет на района.

„Неприемливо е втори ден г-жа Станиславова да не дава конкретни отговори дали и колко пари са си раздали тя и подчинената й администрация от средствата за патронажна грижа – както пред Комисията по бюджет и финанси, така и на днешната пресконференция“, счита Николов.

Според него кметовете са избрани от гражданите, за да работят в техен интерес. „Нещо повече, длъжни сме да работим за тях!“, категоричен е общинският съветник.

„Назначените проверки от Управляващия орган на ОПРЧР, Агенцията за държавна финансова инспекция и Главната инспекция по труда ще покажат дали са законово издържани действията на кмета на район „Красно село“, но със сигурност е морално укоримо да се облагодетелстваш във времена на пандемия, на гърба на страдащите и нуждаещите се“, убеден е Николай Николов.  


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички