Борисов: Спасителен план за Гърция още няма

Борисов: Спасителен план за Гърция още няма | StandartNews.com

Спасителен план за Гърция още няма. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Малко Търново по повод кризата в Гърция.

„Днес се събират европейските финансовите министри. Ако се стигне до решение утре ще ни съберат за политическо решение дали може да има такъв спасителен план. Няма да им бъде лесно на гърците, както си мислеха, защото ние ги чухме как викаха победа и в същото време като сте победили какви пари искате?", посочи той, цитиран от "Фокус".

Направени са необходимите мерки за гръцките банки, които работят по българското законодателство, обясни Борисов. И припомни, че няма нужда от паника. „Още повече, че Европа казва, че при необходимост ще ни помогнат". Над 3,6 млрд. лв. дадохме от Гаранционния фонд от бюджета за вложителите на КТБ, каза още той.

„Няма съмнение, че сме се справили добре със ситуацията, така че съм благодарен на вложителите, че не се поддават на тази провокации", коментира още премиерът.

Борисов присъства на откриването на регионалното депо в града заедно с министрите Ивелина Василева, Десислава Танева, областният управител на Малко Търново Вълчо Чолаков, както и бургаски депутати от ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай