Борисов преряза лентата на новата спортна зала в Дупница

Борисов преряза лентата на новата спортна зала в Дупница | StandartNews.com

"Строителството на спортни зали е сред най-добрите възможности за развитие, които можем да предоставим на младите хора. Днес за пореден път с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министъра на младежта и спорта Красен Кралев и кмета на Дупница инж. Методи Чимев открихме новата спортна зала в града". Това съобщи премиерът Бойко Борисов във Фейсбук, където качи снимки от откриването.

"Дупница има своя дял в спорта, има своите постижения и въпреки тежкия жребий на волейболния им тим в Шампионска лига, те се представиха достойно и напълно заслужено вече ще играят в нова модерна зала", обясни той.

Новата придобивка на Дупница е с капацитет от 1505 места и отговаря на всички изисквания за провеждане на международни срещи по най-различни спортове. "В четириетажната административна сграда са изградени съблекални, офиси за клубовете, ВИП ложа, журналистически кабини, зала за пресконференции, електронни табла, сауна, парна баня и фитнес. На практика при реконструкцията от съществуващата до момента зала, която бе с капацитет от 765 места, е останала само една стена. Отделените средства за реновирането на това спортно съоръжение са 4,5 млн. лева", посочи още премиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай