Борисов отива в бедстващ Смолян

Борисов отива в бедстващ Смолян | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов е заминал на спешно посещение в Смолян. Очаква се той да пристигне в областната управа на родопския град около 14 часа. Там той ще се срещне с кмета Николай Мелемов, както и с представителите на кризисния щаб, от които ще научи как върви работата на техниката по снегопосичтването и кога ще може да падне бедственото положение.

Регионалният министър Лиляна Павлова е в Смолянско от вчера. Снощи тя бе на съвещание на кризисния щаб в областния град, на което стана ясно, че ще бъдат наети безработни, които да помагат на екипите, работещи на терен. Скоростно ще бъдат маркирани и падналите дървета, за да бъдат разпределени на хората, които нямат електричество и се нуждаят от отопление.

По-рано днес Павлова и областният управител на Смолян Недялко Славов лично проследиха пробиването на пътя за махала Печинска, община Мадан, съобщиха от пресцентъра на МРРБ. И уточниха, че махалата е откъсната от града повече от 6 дни заради огромните преспи тежък сняг. Днес в разчистването на пътя за там беше пренасочена тежкотоварна машина.

Цяла нощ друга тежкотоварна техника, пренасочена от републиканската пътна мрежа работи по отварянето на пътя за с. Мугла и тази сутрин към 10 часа той беше пробит. По време на заседанието на кризисния щаб регионалният министър обеща да съдейства на всички кметове, които потърсят съдействие за разрешаване на пътните проблеми, посочват още от регионалното министерство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай