Борисов: Операцията в Костинброд е „непрофесионална"

Борисов: Операцията в Костинброд е „непрофесионална" | StandartNews.com

София. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи операцията в Костинброд, при която бяха открити 350 хиляди бюлетини, за „непрофесионална". „Аз обвинявам тези, които проведоха акцията по непрофесионален начин, събуждайки подозрения в обществото", каза Борисов след като гласува в 78 СОУ в Банкя.

„Да не стане утре „провалената операция". Имат брилянтен случай да разкрият грандиозен заговор... Наблюдаващият прокурор Роман Василев да потърси обяснение защо са провалили операцията и да задържат вече попълнените бюлетини", попита Борисов.

По думите му, от неговия опит на главен секретар на МВР, е трябвало прокуратурата и ДАНС да да оставят бюлетините да бъдат натоварени на камиони, да ги проследят с GPS и да оставят организаторите да ги попълнят.

„Джипиесите показаха къде се движат. Там трябва някой да ги посрещне, да ги разтовари. Там започват да прииждат хора - четири, пет, десет; после трябва да дойдат още хора, да попълват, да слагат пликове. След това - да се слагат чували, да се карат към секции. И всичко това става - под зоркия поглед на Прокуратурата. И днес - те задържат стотици хора, в различни градове и секции, които вече са попълнили", обясни Борисов и коментира, че в противен случай по същия начин той може да твърди, че бюлетините са били за БСП и за ДПС.

„Така, както задържаха във Враца, но мълчаха, като пукали мълчаха, че са за ДПС. Във Варна бяха за ДПС и БСП, но мълчаха. Вчера, тези хора, ако са били професионални, щяха да ги пуснат да излязат, да ги проследят", каза още Бойко Борисов.

На въпросът за какво е гласувал, бившият премиер отговори: „За ред, сигурност, строителство и срещу тези, които двайсе години правиха безобразия в държавата".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай