Борисов на освещаването на църква „Св. Ап. Петър и Павел”

Борисов на освещаването на църква „Св. Ап. Петър и Павел” | StandartNews.com

"С министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова и министъра на земеделието и храните Десислава Танева присъствахме на освещаването на новопостроената църква „Св. Ап. Петър и Павел" в с. Мечкарево, община Сливен". Това обяви премиерът Бойко Борисов в социалната мрежа Фейсбук. Посещението му е само няколко часа след неговата среща с германския канцлер Ангела Меркел.

"Строежът е започнал през 2006 г. и е завършен през 2016 г. Средствата, вложени в изграждането са над 200 000 лв. Храмът е издигнат благодарение на дарители, включително ПП ГЕРБ и Дирекция по вероизповеданията към МС. Почти всяка седмица се открива нова църква или манастир. Това дава възможност на християните да бъдат по-уверени и по-силни в Божията подкрепа. На България ѝ трябва много Божа подкрепа. Храмът е много красив, приповдигнатото настроение на хората показва, че това е правилно и ще продължаваме да го правим", обясни премиерът.

По-рано министър Танева качи снимки от освещаването във Фейсбук. И уточни, че заедно с министър-председателя и вицепремиера са посетили и зърнобазата в село Мечкарево. "При изграждането й са вложени 700 хиляди лева, а в момента в нея работят над 50 служители", обяснява тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай